Daarbij gaat het naast pakketten ook om complete pallets. Nu liggen de bezorgingstijden van de Duitse vervoerder grotendeels op 24 uur, maar wordt geen tijdsgarantie afgegeven.

Volgens topman Wolfgang Albeck is het besluit genomen om de veranderende clientèle beter te kunnen bedienen. Als onderdeel van het nieuwe beleid zal het Trans-o-flex ook inzetten op een decentraal bedrijfsmodel om de regionale klanten zo goed mogelijkheid te bedienen, laat de bedrijfsleiding weten.

Volgens Albeck is de timing voor het besluit ook ingegeven door het wegvallen van TNT Express in de markt. Door de overname van de Nederlandse koerier door FedEx is er volgens Albeck een gat in de expresmarkt voor Trans-o-flex. Hij denkt daarbij vooral aan spoedbestellingen van farmaceutica, elektronica, cosmetica en geneesmiddelen.