Om erachter te komen of deze nieuwe afspraak in de praktijk ook werkt en meer loon oplevert, organiseert CNV Vakmensen vanaf morgen een ‘meet-maand’ voor de bezorgers van DHL Parcel.

De nieuwe cao moet ervoor zorgen dat de bezorgers erop vooruitgaan, stelt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. ‘We zijn eindelijk af van het stukloon in de pakketbezorging. De nieuwe afspraak is duidelijk: bezorgers krijgen alle gewerkte uren betaald, dus bijvoorbeeld ook voor het inscannen en laden.’

Dat moet niet leiden tot een achteruitgang in loon aan het eind van de maand, zegt de bestuurder. Daarvoor moeten de bezorgers in de maand maart al hun gewerkte uren bijhouden en vergelijken met hun loonstrook. ‘Het resultaat kunnen ze dan aan ons doorgeven. We zijn benieuwd welk beeld dat oplevert. Als het goed is, gaan de bezorgers er echt op vooruit. Zo niet, dan gaan we daar aanvullende afspraken over maken met DHL’, aldus Van Rijssel.

Het gesprek met de directie van DHL Parcel staat gepland voor eind april.