Deze start-up uit Singapore beheert een bestelnetwerk van pakketten in de voormalige Britse kroonkolonie, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Thailand en Vietnam. In totaal heeft Ninja Van 85 miljoen dollar opgehaald bij een groep van investeerders om het netwerk verder uit te bouwen.

Behalve GeoPost/DPD gaat het daarbij om onder meer het Japanse YJ Capital en de Abraaj Group uit Dubai.

Ninja Van is vier jaar geleden opgericht en wil met het investeringskapitaal het netwerk verder uitbouwen in Zuid-oost Azië. Het bedrijf telt nu zo’n duizend medewerkers.

Volgens topman Paul-Marie Chavanne van GeoPost wil het bedrijf met de investering in Ninja Van meer kennis vergaren van de snelst groeiende logistieke markten van de wereld en ook ‘kansen creëren voor grensoverschrijdende verbindingen met ons eigen netwerk en dat van partners in Europe, Afrika, Turkije, Rusland, Brazilië en India.’