PostNL heeft tijdens de feestdagen 32,9 miljoen pakketen bezorgd in Nederland en België. Dat heeft het postbedrijf bekendgemaakt.


Het postbedrijf profiteert van de almaar toenemende online verkopen. ‘Klanten omarmen het gemak van online winkelen steeds meer’, aldus Leendert-Jan Plaisier, directeur Operations bij de pakketafdeling van PostNL. ‘We bezorgen ook steeds meer pakketten in de avond en op zondagen. Daarnaast worden meer bestellingen opgehaald op een pakketpunt.’

Als alle 32,9 miljoen pakketten achter elkaar zouden worden gelegd, is deze rij volgens PostNL net zo lang als de afstand tussen Amsterdam en de Australische stad Sydney. In Nederland zijn gemiddeld gezien de meeste pakketjes bezorgd in Aerdenhout, Broek in Waterland en op Vlieland.

Tevens is bekend geworden dat het postbedrijf drie nieuwe sorteercentra laat bouwen, in Apeldoorn, Amsterdam en Venlo. Dat meldt Cobouw. De bouw van de nieuwe vestiging in Apeldoorn is al gestart. Volgende maand wordt begonnen met de realisatie van het sorteercentrum in Venlo, terwijl in maart wordt gestart met de bouw in Amsterdam.