De Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft zijn winstverwachting verhoogd. Het bedrijf is tevreden over de wijze waarop de onderneming de grote cyberaanval van juni weer te boven is gekomen.


Ook voorziet de moeder van het Nederlandse TNT een record aan te bezorgen pakjes in de feestdagenperiode.

FedEx behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 16,3 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). Dat is 9% meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde volop van de groei van online-winkelen. De nettowinst in dit tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van het concern dikte met 11% aan tot 775 miljoen dollar.

Een kwartaal eerder ging de nettowinst juist nog flink omlaag. Dat kwam vooral door de cyberaanval met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen.

FedEx, dat ook grootste cargoluchtvaartmaatschappij ter wereld runt, rekent voor zijn hele boekjaar nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 12,70 dollar en 13,30 dollar. In september zag het bedrijf zich nog gedwongen zijn winstverwachting te verlagen, naar een bandbreedte van 12 tot 12,80 dollar per aandeel.