DHL is in Amsterdam een samenwerking gestart met Homerr. Hiermee moet in de hoofdstad het bezorgen van pakketten gedurende de feestdagen beter verlopen.


Homerr is een jong bedrijf dat bouwt aan een netwerk van afhaalpunten. Het exploiteert de punten niet zelf, maar stimuleert bedrijven en particulieren om als afhaalpunt te fungeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om kleine retailers of particulieren die tegen betaling pakketjes ontvangen en afgeven aan eindgebruikers.

DHL ziet daar wel heil in en besloot in zee te gaan met het in Amsterdam gevestigde bedrijf, meldt de website LogistiekProfs. Consumenten die iets bestellen bij een webshop die bij DHL is aangesloten, kunnen ervoor kiezen om hun pakketje te laten bezorgen bij een Homerr-punt. Daar kan de betreffende consument dan op het gewenste tijdstip zijn bestelling afhalen, in een aantal gevallen ook buiten kantooruren. De start-up heeft in de vier grote steden een netwerk van ruim driehonderd afhaalpunten.