Bpost neemt in de VS voor een bedrag van rond de 700 miljoen euro de pakketvervoerder Radial over.


Radial verwerkte vorig jaar via 24 sorteercentra in de VS meer dan 306 miljoen pakjes. Er werken bij het bedrijf met hoofdkantoor in de staat Pennsylvania (King of Prussia) rond de 6.700 mensen.

De omzet van de Amerikaanse koerier komt dit jaar naar verwachting uit op 1 miljard dollar bij een bedrijfsresultaat van 65 miljoen dollar, aldus Bpost. Volgens de partijen zal de overname in het laatste kwartaal van het jaar worden afgerond.

Radial is een relatief nieuwkomer in de pakketmarkt in de VS en eigendom van de Amerikaanse investeerder Sterling Partners. Het bedrijf werd in 2016 gevormd via een fusie tussen het Amerikaanse Innotrac en een aantal oude pakketactiviteiten van eBay. Volgens Bpost verschaft de acquisitie het postbedrijf niet alleen een waardevolle marktplaats in de VS, maar ook veel kennis van de e-commercemarkt.

Radial is niet de eerste internationale acquisitie van Bpost. Het Belgische postbedrijf bezit al het bedrijf Landmark Global dat mondiaal online-winkels helpt bij het verbreden van hun netwerk.

Bpost probeerde vorig jaar een slag te slaan in Nederland door PostNL over te nemen. Via de overname hoopte het bedrijf zijn positie in de pakketmarkt in de Benelux aanzienlijk te versterken.