DHL Expres verhoogt vanaf volgend jaar de tarieven voor internationale expreszendingen gemiddeld met 3,9%.


De prijsstijgingen zijn volgens algemeen directeur Ronald Leunisse van DHL Express Nederland onder meer toe te schrijven aan de recente investeringen in nieuwe depots, de uitbouw van de hub in Brussel, meer beveiliging, nieuwe vrachtvliegtuigen en klimaatneutrale voertuigen voor de stadsdistributie.
Hij spreekt van een jaarlijkse prijsindexering die er voor moet zorgen ‘dat we kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen die klanten van ons hebben’.

DHL Express zegt verder zijn tarieven jaarlijks aan te passen waarbij ook inflatie en valutaschommelingen naast investeringskosten een rol spelen. ‘Afhankelijk van lokale omstandigheden verschilt de prijswijziging per land en geldt deze, binnen de contractuele afspraken, voor alle klanten’, aldus de expresvervoerder.