‘We willen af van de negatieve smaak die er hangt rond pakketbezorgers in Nederland’, zegt Yme Pasma, directeur pakketten PostNL Benelux tegen het NOS Radio 1 Journaal.

Pasma biedt de zelfstandige pakketbezorgers nu een vaste baan aan. Het bedrijf kreeg de afgelopen tijd veel kritiek dat de zzp’ers die voor 100% werkzaam zijn voor de pakketdienst eigenlijk schijnzelfstandigen zijn die met hun werk maar weinig verdienen.

‘We zijn niet blind voor de discussie die momenteel plaatsvindt’, zegt Pasma. ‘Je hebt de echte ondernemers die zwaar met ons onderhandelen en we hebben ondernemers die dat meer uit nood zijn. Als die laatste groep in de knel komt, dan moeten we wat voor ze doen’, zegt hij.

Welk aanbod de zzp’ers van PostNL krijgen, kan Pasma nog niet zeggen. Hij wil eerst met verschillende partijen in overleg, waaronder de pakketbezorgers zelf, vakbonden en de Belastingdienst, waarmee het postbedrijf eerder een overeenkomst sloot over het gebruik van de zzp’ers.