De brug werd in 1967 opgeleverd en bezweek vorig jaar augustus tijdens noodweer. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven. De Morandi-brug was een belangrijke verbinding tussen de haven van Genua en een groot deel van Noord-Italië en zal nu moeten worden vervangen. Daarmee is in februari begonnen; de nieuwe brug moet eind dit jaar worden opgeleverd.

Het opblazen van de restanten van de oude brug had nog wel wat voeten in de aarde. Omwonenden vreesden dat asbest zou vrijkomen. De opruimingsploeg heeft voorzorgen genomen om te voorkomen dat deze stof in de lucht zou worden verspreid. In de directe nabijheid van de brug werden omwonenden voor enige tijd geëvacueerd.

Omwonende houdt opblazen op

Vervolgens werd het opruimwerk nog enige tijd opgehouden doordat één van de omwonenden weigerde zijn huis te verlaten. Daar kwam wat overreding aan te pas en toen ook deze persoon eenmaal was geëvacueerd kon het explosieve werk plaatsvinden.