De eerste man werd rond het middaguur weggehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand kon de veiligheidsregio niets zeggen. Iets voor 14:00 uur meldde de woordvoerder dat ook de tweede man is bevrijd. Hij is lichtgewond en liep zelf naar de ambulance.

Bij de bevrijding van het tweetal is het hoogtereddingsteam van de veiligheidsregio opgeroepen. Dit team wordt meestal ingezet bij lastige reddingsoperaties op grote hoogten. Een contragewicht van een sluisdeur weegt volgens de woordvoerder tussen de 20 en 40 ton.

50.000 schepen

Prinses Beatrixsluis is een sluizencomplex dat de rivier de Lek, het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal met elkaar verbindt. De sluis zorgt voor een verbinding tussen de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen en verzorgt voor meer dan 50.000 schepen per jaar een passage.

Begin februari opende prinses Beatrix een derde schutkolk in de sluis. Die is groter en breder dan de andere twee. Op dit moment werkt Rijkswaterstaat aan een van de sluisdeuren van de derde kolk. Die deur sluit niet goed af.