Chat with us, powered by LiveChat

IATA Top 100

Nieuwsblad Transport gaat 6 juni wederom de succesvolle uitgave “IATA Top 100” publiceren. De lijst wordt elk jaar door Nieuwsblad Transport samengesteld aan de hand van de vertrouwelijke marktgegevens. Het gaat daarbij om de totalen van het betalingsverkeer en de onderliggende exportvolumes tussen de expediteurs en de bij de IATA aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

Meest actuele jaaroverzicht luchtvracht
Deze transacties worden beheerd door Cargo Account Settlement Systems (CASS) van IATA. Dat is een soort bank die ervoor zorgt dat de airlines binnen de IATA om de twee weken hun vrachtpenningen ontvangen. Wie niet over een bankgarantie beschikt en geen IATA-boekingsnummer heeft, kan geen luchtvracht boeken bij IATA-leden. Daardoor kent de sector nauwelijks wanbetalers of lange betalingstermijnen. Een ander gevolg van dit systeem is dat sommige expediteurs zonder IATA-nummer de zendingen onderbrengen bij marktpartijen die daar wel over beschikken. Ook wholesalers krijgen zo een plekje op de IATA-lijst terwijl ze geen expediteur zijn. De vervoersgegevens die Nieuwsblad Transport elk jaar rond juni krijgt, zijn dus de meest actuele jaaroverzichten voor de Nederlandse luchtvrachtmarkt op exportgebied.

Grijp deze kans om uw bedrijf onder de aandacht te brengen in deze unieke uitgave! De IATA Top 100 verschijnt op 6 juni (print en digitaal). U bereikt hiermee ruim 21.000 professionals uit de transport en logistiek.

Download editie 2018
Vul onderstaand formulier in, dan kunt u de vorige Top-100 IATA  editie gratis en vrijblijvend downloaden.