De Franse rederij spreekt van een strategische investering die haar positie in het gebied rondom de Straat van Gibraltar aan de ingang van de Middellandse Zee verstrekt. De groep zegt jaarlijks zo’n 1200 afvaarten vanaf terminals in de regio uit te voeren. CMA CGM heeft al een belang in de Eurogate-terminal in Tanger aan de zuidkant van de Straat van Gibraltar.

Overslagcapaciteit

De terminal heeft een overslagcapaciteit van 1,7 miljoen teu per jaar. Die kan nog verdubbeld worden, maar CMA CGM laat zich er niet over uit of daar al concrete plannen voor zijn. De locatie beschikt over acht overslagkranen op 850 meter kade aan achttien meter diep water, genoeg voor de grootste containerschepen.

Met de nieuwe aanwinst komt het aantal terminals waarin de Fransen een belang hebben uit op 48 stuks. Volgens Christine Cabau Woehrel van CMA CGM, verantwoordelijk voor de terminalbelangen, draagt de acquisitie ook bij aan versterking van de positie van de groep als ‘leidende terminal operator’.