Raymond Riemen, die al sinds 1999 aan het hoofd van de Broekman-groep staat, is opgevolgd door de 39-jarige Rik Pek, die de afgelopen jaren snel carrière binnen het bedrijf heeft gemaakt. In zijn vorige functie was hij managing director van de divisies Breakbulk Terminals en International Freight Forwarding.

Leiderschapswissel

Volgens director Business Development & Marketing Rutger Bonsel vond de Duitse aandeelhouder Geuther het tijd voor een ‘leiderschapswissel’. Hij noemt het een publiek geheim dat Riemen Pek de afgelopen jaren heeft klaargestoomd voor de positie van ceo. Volgens hem is besloten om ook de cfo te vervangen, ‘om een nieuw team een nieuwe mandaat te geven’.

Ulrich Steenken (55) volgt Diederik Günther op als chief financial officer. Hij werkte eerder onder meer voor Geodis, Kuehne + Nagel en Rohde & Liesenfeld. Geuther omschrijft hem als ‘de gekwalificeerde persoon om de activiteiten van het bedrijf verder te stroomlijnen, de digitaliseringsagenda uit te rollen en de uitbreiding van datagedreven logistieke diensten vorm te geven’.

Riemen

Riemen begon zijn carrière in de Rotterdamse haven in 1989 bij het massagoed-overslagbedrijf Frans Swarttouw, dat is opgegaan in EBS, onderdeel van HES. Hij stapte in 1995 over naar de Rotterdam Car Terminal, onderdeel van Broekman, waar hij directeur werd. Vier jaar later werd hij benoemd tot topman van de hele groep. In 2013 werd hij benoemd tot Havenman van het Jaar.

Dr. Ralph-Hillard Geuther zegt in een persbericht er trots op te zijn dat met de benoeming van Pek ‘de succesvolle traditie wordt voortgezet om de topmanagementfunctie te vervullen met een manager uit onze eigen gelederen’. Pek bedankt daarin Riemen en Günther ‘voor al het werk dat is gedaan om het bedrijf te brengen waar het nu staat’.

Volgens Bonsel is het besluit tot de managementwisseling formeel vrijdag 19 februari genomen en direct van kracht geworden. Hij verwacht dat het bedrijf de komende tijd nog een aantal benoemingen zal melden, waardoor die van de opvolger van Pek.