Het hoofdkantoor voor Europa en Azië van Braskem is ook gevestigd in Rotterdam.

Rotterdam Polymer Hub

De opslagplaats wordt verplaatst naar de Rotterdam Polymer Hub, het in 2018 geopende opslag- en distributiecomplex voor plastics en polymeren met een capaciteit van ruim een half miljoen ton. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is de hub op de Maasvlakte van strategisch belang voor alle biopolymeren voor de Europese en Aziatische markt.

Biopolymeren, ook wel herbruikbaar of groen polyethyleen genoemd, worden gemaakt van bio-ethanol. Ethanol kan worden vervaardigd uit diverse natuurlijke grondstoffen zoals suikerbieten of tarwe. Polymeren worden zowel verpakt (in zakken van 25 kilo) als in bulk (dertigvoets containers en big bags) verhandeld en vervoerd. In de Rotterdam Polymer Hub kan het product onder meer van bulk in zakken worden verpakt en andersom.

Braskem

Het petrochemische bedrijf is met vestigingen verspreid over Amerika, Europa en Azië wereldwijd actief waardoor klanten in meer dan 70 landen bediend worden. Bij Braskem werken ongeveer 8.000 medewerkers.

De onderneming wil in 2030 een afname van 15% in de CO2-uitstoot. In 2050 wil Braskem CO2-neutraal zijn.