Dat geldt ook voor diezelfde functie bij duwvaartrederij thyssenkrupp Veerhaven, net als EECV onderdeel van het Duitse staalconcern Thyssen. Gelderland heeft een lange carrière in de havensector achter de rug en vervulde eerder directiefuncties bij onder meer ECT,  Hutchison Port Holdings Group enNorth Sea Terminal Bremerhaven.

De Raad van Commissarissen van de bedrijven zegt het het aantal managementfuncties te willen verminderen en zo ‘aan te sluiten bij de economische situatie van de groep’. Om die reden wordt Burkhard Decker aangesteld als algemeen directeur van beide bedrijven.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de dagelijkse operationele proces van thyssenkrupp Veerhaven geleid door general manager Jos Davidse.  Bij EECV wordt de van Broekman Logistics afkomstige Robbert Rosman terminal en general manager.