Door de corona-restricties was de 75-ste editie van het Havengildediner vervangen door een alternatieve online versie met als titel ‘trossen Los!’.

Havenwethouder

Overtoom, die sinds 2006 topman is bij het zelfstandig havenbedrijf, ontving de prestigieuze havenonderscheiding uit handen van havenwethouder Victor Everhardt (D66), die hem prees voor zijn sterke ‘kompas’ in turbulente tijden en die met het oog op de energietransitie ‘in staat is om nieuw terrein te ontdekken én te exploreren’ voor de Amsterdamse haven. 

Ook wees Everhardt op het ‘joviale karakter en onverstoorbaarheid’ van Overtoom. Hij omschreef de topman verder als ‘een warm pleitbezorger’ voor de Amsterdamse havenbelangen en zijn klanten. 

Overtoom begon zijn carrière in de Amsterdamse haven in 1992 bij het bedrijf Unieveem. Sinds 2002 is hij werkzaam voor het Amsterdamse havenbedrijf. Bij de verzelfstandiging in 2013 werd hij commercieel-directeur om drie jaar later de plaats in te nemen van de vertrokken ceo Dertje Meijer.     

Vorig jaar ging de havenpenning naar Tjeerd Schulting van Damen Shiprepair.