Dat zal voor 80% gebruikt worden door de logistieke dienstverleners Barsan Global Logistics (40%), LV Shipping (20%) en een derde partij (20%). De bouw is inmiddels gestart en het pand zal naar verwachting in juli 2021 worden opgeleverd. Volgens het Havenbedrijf zal het energieneutraal geëxploiteerd worden.

Bijna helemaal uitgegeven

Met dit contract heeft de havenbeheerder het 78 hectare grote Distributiepark Maasvlakte West binnen anderhalf jaar bijna helemaal uitgegeven. Twintig hectare is gereserveerd voor de ontwikkeling van een waterstoffabriek. Daarnaast is er nog 5,5 hectare beschikbaar voor opslagdoeleinden en negen hectare voor ondersteunende dienstverlening. Eerste klant was de Koreaanse haven Busan, die juni vorig jaar voor vijf hectare tekende.

Barsan Global Logistics (BGL) uit Turkije is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener met zo’n anderhalf miljoen vierkante meter opslagcapaciteit verspreid over zeventig locatie. LV Shipping is het voormalige Lensveld, dat zich aanvankelijk vooral op wegvervoer richtte. De afgelopen jaren is het bedrijf sterk internationaal gegroeid en zijn er onder meer kantoren in Singapore, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië geopend.