Volgens de havenbeheerder betekent de groei van de overslag met ruim 9% ten opzichte van augustus vorig jaar een sterke start van het traditionele piekseizoen tot en met oktober, waarin de kerstverkopen worden aangevoerd. Overigens was de overslag in juli met 753.000 teu nog een flinke slag groter.

Aan- en afvoer

De totale overslag van 4,9 miljoen teu tot en met augustus ligt nog iets meer dan een procent onder het niveau van vorig jaar. Daarvan was 2,4 miljoen teu aanvoer, ruim 2% minder dan vorig jaar. De afvoer liet juist een groei zien van ruim 3% tot net geen miljoen teu. Het aantal overgeslagen ‘empties’ daalde met iets meer dan een procent tot net boven de anderhalf miljoen teu.

Directeur Mario Cordero vindt het nog te vroeg voor de conclusie dat de haven de coronacrisis te boven is. ‘De onzekerheid ​​in de internationale handel en de nationale economie blijft voortbestaan. Augustus was een geweldige maand voor de haven, maar we moeten waakzaam blijven over de blijvende gevolgen van de wereldwijde pandemie’, zegt hij in een toelichting op de cijfers.