Dankzij de toename van het transitverkeer (+31%) tot 0,88 miljoen ton bleef de globale terugval wel beperkt tot 4%. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat 2019 geen geweldig jaar was, wegens de lage waterstanden op diverse Europese waterwegen. Dit jaar waren maart, april en mei erg slechte maanden, maar juni bracht soelaas. De omzet groeide er met 11%, in vergelijking met juni 2019.

Alle sectoren

De coronacrisis was in alle sectoren voelbaar, behalve bij de landbouwproducten en voedingswaren. Voedingszaken waren immers niet onderworpen aan de verplichte sluiting van winkels. De terugval – binnen de eigen omzet – was in percentage het sterkst bij de metallurgische producten (-67%), maar in volume bij de bouwproducten (-0,3 miljoen ton).

Op het hoogtepunt van de crisis lagen niet alleen de meeste bouwwerven, maar ook heel wat handelszaken in bouwmaterialen en zelfs ene deel van de productie daarvan stil.