Hij wijst erop dat ‘de mannen en vrouwen in de Amerikaanse maritieme industrie hun gezondheid en leven op het spel hebben gezet om de handel tijdens de pandemie in stand te houden’. Daarbij ging het onder meer het vervoer van medische benodigdheden, voedsel en andere essentiële goederen, aldus Aalund.

Amerikaanse havens

Volgens de Propeller Club zou er minstens anderhalf miljard dollar naar de Amerikaanse havens moeten en twee miljard naar de rest van de Amerikaanse maritieme sector. Volgens Aalund kan het tientallen jaren duren om te herstellen van faillissementen en ontslagen in de branche.

‘Met uw hulp zal de sector de pandemie overleven met het vermogen om aan de toekomstige behoeften van ons land te voldoen en economische groei te stimuleren’, bepleitte hij zijn zaak tegenover de volksvertegenwoordigers