De groep zegt dat de invloed van de coronapandemie beperkt is en dat alle 66 terminals in het wereldwijde netwerk operationeel zijn. De bezettingsgraad van de ruim 34 miljoen kubieke meter tankruimte wereldwijd steeg in het tweede kwartaal tot 90%, dat is 4% meer dan in het eerste kwartaal en 6% meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Nettowinst

De nettowinst viel in het tweede kwartaal fors hoger uit dan in het eerste kwartaal, 116 tegen 81 miljoen euro. Dat is onder meer te danken aan de verkoop van een terminal in Algeciras. Door de verkoop van een reeks terminals, waaronder die in Hamburg en Amsterdam, daalde de totale opslagcapaciteit met 2,4 miljoen kubieke meter ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar.

Daar staat tegenover dat er nieuwe capaciteit in gebruik is genomen in Maleisië, Panama en Vietnam. Vopak kondigde eerder dit jaar de bouw aan van nieuwe terminals van chemische gassen in de Verenigde Staten en de uitbreiding van chemieterminals in Rotterdam en Antwerpen.