De groep schrijft de forse daling volledig toe aan de impact van de coronapandemie. De afvoer richting Europa daalde met 10%, die naar de Verenigde Staten met 17%. De omzet daalde met 12% van omgerekend 594 miljoen tot 523 miljoen euro. De nettowinst viel met 17% terug tot 74 miljoen euro.

Dalende lijn

De overslag van de havengroep rond de Parelrivierdelta vertoont al een paar jaar een dalende lijn. Na het record uit 2017 van 24,3 miljoen teu uit 2017 daalde het volume in 2018 en 2019 met in totaal 4%. Twee derde van de overslag vindt plaats in Chinese havens, een derde in Hongkong.

HPH Trust is onderdeel van Hutchison Ports, dat 52 terminals in 27 landen in handen heeft en vorig jaar 86 miljoen teu verwerkte. In Nederland exploiteert de groep onder meer de ECT Delta en Euromax terminals op de Maasvlakte.

HPH Trust beheert in totaal acht terminals, waarvan vier in Shenzhen, drie in Hongkong en een in Huizhou. De trust is in 2012 opgericht en kreeg toen ook een notering aan de beurs van Singapore. Sindsdien kan er zowel in Amerikaanse als in Singapore dollars in het fonds worden gehandeld.