Met een totaal van 1.998.845 teu heeft Antwerpen in de eerste jaarhelft de haven van Hamburg ingehaald als tweede Europese containerhaven. De totale Antwerpse overslag groeide in de eerste zes maanden van het jaar met 7,8 miljoen ton, oftewel 14,1 procent, naar 63,5 miljoen ton, een nieuw recordcijfer.

Behalve het containerverkeer kende ook de conventionele overslag een forse stijging. Na zes maanden werd 9,35 miljoen ton geteld, 23,3 procent meer dan vorig jaar. Hoewel 1999 op conventioneel vlak een erg zwak jaar was, is de conventionele overslag van dit jaar toch de op één na hoogste van de afgelopen vijf jaar. Dit heeft vooral te maken met een forse toename van zowel import als export van staalproducten (plus 32 procent) en woudproducten als houtcellulose en papier (plus 11,5 procent).

Er werden ook hoge groeipercentages behaald voor kleinere commodities als meel, suiker en hout. De overslag van fruit kende een daling. Het ro/ro-verkeer steeg met twee procent naar 2,93 miljoen ton.