Volgens bestuurder Cees Bos van vakbond FNV Havens is de directie niet bereid loonsverhoging te geven, hoewel in maart, voor de coronacrisis, 2,5% loonsverbetering was geboden. De bond wees dat bod toen overigens van de hand. Door de coronacrisis werden aangekondigde acties vervolgens afgeblazen.

Loonbod

Volgens hem was ‘de maat vol’ toen het bedrijf tijdens de hervatte onderhandelingen eerder deze maand ‘met een loonbod van 0% kwam’. De bond vraagt 3% loonsverhoging per jaar, bovenop de automatische prijscompensatie. Daarnaast wil de FNV reparatie van het derde WW-jaar, een ouderenregeling en verlaging van de werkdruk.

EBS is onderdeel van HES International en heeft in Rotterdam twee terminals, waar in totaal ongeveer 150 mensen werken. Het bedrijf slaat agrarische producten, kolen en houtpellets over. HES is 50/50 in handen van de Australische investeerder Macquarie en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.