Volgens bestuurder Cees Bos kwam het bedrijf tijdens de jongste onderhandelingsronde met een bod van 0%, terwijl voor de coronacrisis al een bod met een loonsverbetering van 2,5% was afgewezen. Hij stelt dat ‘de maat vol is en dat we het werk gaan onderbreken’.

Werkonderbrekingen

De werknemers van EBS hebben het werk medio maart al keer neergelegd nadat de cao-onderhandelingen waren vastgelopen. Door de corona-uitbraak zijn de werkonderbrekingen gestaakt. De gesprekken zijn recentelijk weer hervat, maar volgens Bos kwam EBS met ‘een bod van drie keer niks’. Volgens hem bood EBS in maart 2,5% dit jaar en 1% volgend jaar.

EBS is onderdeel van HES International en heeft in Rotterdam twee bulkterminals. Het bedrijf slaat agrarische producten, kolen en houtpellets over. Productiebedrijven die afhankelijk zijn van deze grondstoffen, kunnen volgens Bos in de problemen komen als de acties aanhouden. Bij EBS werken ongeveer 150 mensen.