Hautekiet (50) volgt als CEO Rik Goetinck op, die deze functie op tijdelijke basis waarnam. Goetinck wordt opnieuw algemeen directeur van het havenbedrijf. De eigenlijke voorganger van Hautekiet is Joachim Coens, die in Zeebrugge moest opstappen nadat hij einde vorig jaar werd verkozen tot voorzitter van de Vlaamse christendemocratische partij CD&V.

Profiel

Om een nieuwe CEO te vinden ging het havenbestuur begin maart in zee met het externe rekruteringskantoor Spencer Stuart, werd op 3 maart 2020 aangesteld. Het gezochte profiel was dit van een persoon met een sterke commerciƫle achtergrond en ruime leidinggevende en managementervaringen, maar ook een teamspeler. Hiervoor screende Spencer Stuart 110 potentiƫle kandidaten.

Hautekiet is een geboren en getogen West-Vlaming. Hij heeft het diploma van industrieel ingenieur bouwkunde op zak en genoot diverse bijkomende managementopleidingen. Momenteel is hij algemeen directeur bij staalbedrijf en bandenfabrikant Bekaert. Op internationaal niveau onderhandelde hij verschillende partnerships, onder meer in China.