Burger heeft recentelijk de cargadoorsgroep IMPS overgenomen van Internatio-Müller, waarmee een agenturengroep met bijna 800 werknemers is ontstaan. Cornelder-directeur M. Versteeg omschrijft die overname als een ‘eerste stap’. Het bedrijf voert al oriënterende gesprekken gericht op de overname van bedrijven in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

De joint venture Trimarene (tweederde Cornelder, éénderde Hudig & Veder) heeft in twee stappen 64,5% van de aandelen in Burger verworven. Eerst is het belang van bijna 50% van de familie Aalders voor een onbekend bedrag overgenomen. Vervolgens heeft Trimarene zijn activiteiten in Burger ondergebracht in ruil voor nog eens 15% van de aandelen.

Cornelder verkoopt het Amsterdamse wegtransportbedrijf Prins en Van Hees binnenkort aan de Verachtert-groep.