Van den Bosch werkt al sinds 2008 voor DP World. Hij volgt in Antwerpen Rob Harrison op, die onlangs werd aangesteld als nieuwe vice-president van DP World Inland and Logistics voor Europa en Rusland. De komende weken zullen beiden nauw samenwerken om een soepele overgang tot stand te brengen.

Maersk

Van den Bosch startte bij DP World als commercieel hoofdverantwoordelijke voor de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds 2016 werkt hij er als commercieel directeur voor Europa. In de havenwereld is hij al professioneel actief sinds 1985. Voor Maersk bekleedde hij verschillende functies in Antwerpen en Rotterdam. Later was hij actief bij Samskip, in Rotterdam. Nu keert hij terug naar België.

Harrison blijft tot minstens volgend jaar deel uitmaken van DP World Antwerp Holding, zij het in een niet-operationele rol. Als vice-president Inland and Logistics zal hij het voortouw nemen binnen de strategische planning van DP World om de inland-activiteiten in Europa en Rusland te vergroten door middel van overnames en productontwikkeling.

Rob Harrison (tekst loopt door onder foto).

DP World Inland and Logistics heeft momenteel vestigingen in Luik (België), Germersheim, Mannheim en Stuttgart (Duitsland), Bazel (Zwitserland) en Novi Sad (Servië) en wil verder uitbreiden in Europa.

Ook Harrison werkte eerder voor Maersk, in Zuid-Afrika, Nigeria, Denemarken en vervolgens als wereldwijd CFO voor Safmarine in Antwerpen. In 2012 stapte hij over naar DP World.