Dat heeft havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt. Het gaat om de opslag van vegoils, oleochemicals en biofuels in de Botlekhaven. Dekker is tevens van plan de nautische infrastructuur in de Rotterdamse haven verder uit te breiden.

‘Wij willen met het afsluiten van de nieuwe erfpachtovereenkomst op de huidige en nieuw verworven percelen onze marktpositie op deze strategische ‘diepzeelocatie’ verder verstevigen en uitbreiden’, aldus directeur Jan Duel.

Omzet

Dekker is een 120 jaar oud familiebedrijf met vestigingen in Ouderkerk aan den IJssel, Rotterdam, Dendermonde (België) en Poznan (Polen). Kernactiviteiten zijn onder meer de opslag van vloeibare eetbare oliën, vetten en biofuels, het smelten van cacao, de bewerking van deze producten en het vervoer ervan.

Het beschikt over honderdduizend kubieke meter opslagruimte in roestvrijstalen tanks, dertigduizend vierkante meter opslagruimte in loodsen en honderd tankwagens. Dekker heeft een personeelsbestand van circa 260 fte en een omzet van 54 miljoen euro.