Bron foto: Saipem

Dat meldt rederij Saipem, die eigenaar is van het schip. Het gaat om het offshoreschip ‘Saipem FDS’, dat 77 bemanningsleden aan boord heeft. Dertien van hen zijn in isolatie geplaatst, omdat ze coronaverschijnselen vertoonden.

Een veertiende bemanningslid is deze week naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij dusdanig ziek werd dat opname noodzakelijk was. In het ziekenhuis is daadwerkelijk besmetting met corona vastgesteld.

De bemanning is al geruime tijd in quarantaine, maar vanwege de in het ziekenhuis geconstateerde besmetting en de overleden persoon aan boord, besloot de Veiligheidsregio om de situatie op te schalen.

Tekst loopt door onder tweet.

Rhenus Logistics

Het schip ligt aan de Waalhaven, aan de kade van een vestiging van Rhenus Logistics aan de Kesterenstraat. In totaal werken er 77 mensen aan boord van de ‘Saipem FDS’. De gehele bemanning zit in quarantaine, maar het merendeel vertoont geen coronaverschijnselen. Dertien van hen zijn dus wel in isolatie geplaatst.

Het schip is in het jaar 2000 gebouwd en is 163 meter lang. Het vaart onder de vlag van de Bahama’s.