Dat laat Havenbedrijf Rotterdam weten. Dat kan omdat scheepvaartafhandeling en bijbehorende processen in de logistieke keten eerder al door het Rijk zijn aangewezen als ‘vitaal proces’ om de samenleving draaiend te houden.

De havenbeheerder benadrukt dat de haven alle gezondheidsrichtlijnen en aanbevelingen van de autoriteiten in acht neemt, zoals thuiswerken waar mogelijk, voldoende onderlinge afstand houden en goede persoonlijke hygiëne.

Invloed beperken

‘Terwijl gezondheid de hoogste prioriteit heeft, proberen we als Havenbedrijf Rotterdam en (Rijks)Havenmeester de impact van covid-19 op het functioneren van de Rotterdamse haven en industrie zo beperkt mogelijk te houden’, zegt de havenbeheerder.

Die zegt verder zeer frequent overleg te voeren met nautische dienstverleners, bedrijven en belangenorganisaties, zowel bilateraal als collectief. ‘Ook met de publieke lokale en nationale autoriteiten is zeer regelmatig overleg. Doel hiervan is om de haven onder de huidige lastige omstandigheden optimaal te laten blijven functioneren’, aldus de havenbeheerder in een verklaring.

Bekijk hieronder een videoboodschap van haventopman Allard Castelein: