De Douane heeft de afgelopen dagen een aantal vitale douaneprocessen aangewezen waarmee het de dienstverlening aan het bedrijfsleven blijft faciliteren. ‘Dat betekent dat alle (telefonische en digitale) loketten open blijven en dat de dienstverleningskanalen volledig in bedrijf zijn.

Ook continueert de Douane de reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen en de reguliere handhavingstaken. Bovendien moet de fiscale kerntaak op verantwoord niveau worden gehandhaafd. Werkzaamheden voor de overige handhavingsgebieden worden afgeschaald.’

Balans

De Douane verwacht dat met de afbouw van het operationele werk een goede balans is gevonden tussen het beperken van de gezondheidsrisico’s voor douanemedewerkers en de opdracht van de Douane om bij te dragen aan de veiligheid en gezondheid van de samenleving.

De Douane doet tevens een oproep mee te denken waar Douane bedrijven verder zou kunnen ondersteunen als het gaat om douaneprocedures. Bedrijven wordt verder verzocht vragen te mailen het Bedrijven Contact Punt (BCP).