De Spaanse faciliteit heeft een capaciteit van ongeveer 400.000 kubieke meter en is de laatste van drie terminals die de groep vorig jaar in de verkoop deed. De andere twee zijn Amsterdam en Hamburg, die beide eveneens door First State zijn gekocht. Dat is de investeringstak van de Commonwealth Bank, de grootste bank van Australië.

Opbrengst

Vopak zegt dat de opbrengst in lijn is met een eerder uitgesproken verwachting. Dat betekent dat de Rotterdammers ruim 700 miljoen euro hebben kunnen bijschrijven, waarvan ongeveer 200 miljoen boekwinst. De onderneming heeft het trio terminals verkocht omdat ze zich in Europa op Rotterdam en Antwerpen wil concentreren.

Buiten die twee havens heeft Vopak in Europa nog twee terminals in Spanje (Barcelona en Tarragona) en een in Vlissingen. Na de verkoop staat de teller wereldwijd op 66 terminals en bijna 34 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit. Dat komt overeen met zo’n 22 keer de inhoud van de Rotterdamse Kuip.