RH is het voormalige Radio Holland, voorheen onderdeel van de ter ziele gegane Imtech-groep. Het bedrijf uit Maassluis heeft ongeveer vijftig mensen op de loonlijst. Directeur Paul Wieland is ingenomen met de overname: ‘We kunnen elkaar versterken. Zij zijn goed in IT, wij in informatievoorziening’.

Verhuizen

Het in 2004 opgerichte Ahrma verhuist zijn IT-afdeling van van Deventer naar Maassluis. Dirkzwager houdt zich al sinds 1872, toen de Nieuwe Waterweg werd geopend, bezig met het rapporteren van aankomsttijden van binnenkomende schepen in de Rotterdamse haven.

Daarnaast biedt het bedrijf allerlei monitoring- en communicatiediensten aan meer dan achthonderd klanten in de maritieme, offshore en logistieke sector. Volgens Ahrma is het de bedoeling om de dienstverlening en IT-ondersteuning van Dirkzwagers control room uit te breiden naar de klantenkring van Ahrma.

Nieuw type pallet

Het bedrijf uit Deventer levert onder meer tracking-and-tracingdiensten. Daarnaast introduceerde het bedrijf enkele jaren geleden een nieuwe type pallet met een schokbestendige laag en een kunststof buitenkant, die met transponders wereldwijd is te volgen.