Het ging om een onaangekondigd bezoekje, bedoeld om opnames te maken voor een promotiefilm op typisch Nederlandse plekken. Vorige week werd er al een Red Bull-auto gespot op Zandvoort, maar het afgelopen weekend vormden onder meer de haven van Rotterdam, de molens in Maasland en de tuinbouwkassen in het Westland het pittoreske decor voor de filmopnames.

Het gaat niet om de auto waar Max Verstappen dit seizoen mee rijdt. Het is namelijk verboden om met recente Formule 1-auto’s te testen. De bolides zijn van een aantal jaar geleden, want ze beschikken over een ouderwetse V8-motor, die voor flink wat kabaal zorgde. Waar de opnames exact voor gebruikt worden is nog niet bekend, al zal het eindresultaat ongetwijfeld snel te bewonderen zijn in de aanloop naar de Grand Prix van Nederland op 3 mei.

Hoewel er werd gereden met de startnummers en de helmen van vaste rijders Max Verstappen en Alexander Albon, waren beide coureurs zelf niet aanwezig bij de opnames. Het duo was zaterdag net als een aantal andere F1-coureurs en oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone aanwezig bij de Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel.

‘Monaco aan de Maas’

City Racing Rotterdam vond voor het eerst plaats in 2005 onder de naam ‘Monaco aan de Maas’. Het was erg moeilijk om sponsors te vinden, maar in 2006 wist de organisatie bierbrouwer Bavaria voor drie jaar aan het evenement te binden als hoofdsponsor. Dit leidde tot de naamswijziging in Bavaria City Racing.

In 2009 vierde City Racing zijn 5-jarig jubileum. Met onder andere David Coulthard en voormalig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso. Het evenement trok toen 550.000 bezoekers en was daarmee de drukste editie ooit. In 2014 beleefde City racing Rotterdam zijn voorlopig laatste editie. Gebrek aan sponsoren en politieke weerstand deden het evenement de das om.

Bekijk enkele video’s van de gebeurtenis: