De upgrade was wel gepland, maar leidde tot het uitvallen van de IT-software. DP World heeft een tijd lang gezocht naar de oorzaak van de fout. In de tussentijd kon de terminal geen normale los- en laadoperaties uitvoeren, van schepen noch van vrachtwagens. Ook het depot voor lege containers werd getroffen.

Andere terminals

Daardoor ontstond langs de landzijde een lange wachtrij van vrachtwagens, tot op de openbare weg. Hierdoor ondervond ook het vrachtwagenverkeer van en naar andere terminals hinder. Voor zover mogelijk heeft DP World de truckers gewaarschuwd via e-mail of een app.

Sinds maandag 17 uur zijn zowel de eigenlijke Antwerp Gateway-terminal als het bijbehorende depot voor lege containers weer operationeel. Dat geldt zowel voor de land- als voor de waterzijde.

DP World beloofde om de door computerproblemen opgelopen achterstand snel weg te werken. De terminal-operator heeft beloofd dat afspraken die via het Truck Appointment System (TAS) waren vastgelegd voor een tijdslot op maandagnamiddag niet zouden verlopen.