CMA CGM besloot recentelijk om de call van de Neu 5-dienst in Hamburg vanaf april te laten vervallen, ten faveure van een aanloop in Antwerpen. De wijziging is een gevolg van het optimaliseren van het dienstenaanbod door Ocean Alliance, waar CMA CGM onderdeel van is.

Vrijdag reageerde Havenbedrijf Hamburg op dit nieuws. Volgens de mededeling van de Duitsers zou de Franse rederij hebben toegezegd dat de lading van de Neu 5-dienst die tot dusver in Hamburg wordt geladen en gelost, vanaf april met andere lijndiensten alsnog via de Duitse haven wordt afgehandeld. Het gaat dan om de diensten Neu 2, 3, 4, 6 en 7.

Maersk

Ook Maersk maakte onlangs bekend om, tijdelijk, de Duitse haven over te slaan. Het gaat dan om de call van de dienst ME 1. De Deense rederij heeft echter aan klanten meegedeeld dat lading met bestemming Hamburg met de AE 7-dienst kan worden vervoerd.

‘We gaan ervan uit dat door de aanloop van AE7 het merendeel van de containers van de ME 1-dienst na de aanpassing van het vaarschema gewoon in Hamburg blijft worden afgehandeld’, aldus het havenbestuur vrijdag.