De twee hebben dit dinsdag bekendgemaakt. Ze verwachten dat de samenwerking een sterk concurrentievoordeel zal opleveren en de positie van beide bedrijven versterkt. De familie Mayer blijft meerderheidsaandeelhouder en Roman Mayer blijft ceo. Wat DP World betaalt voor het minderheidsbelang is niet bekendgemaakt.

Basel

Vier van de vijf terminals liggen in de directe omgeving van Basel: Frenkendorf (hoofdvestiging), Kleinhüningen, Birsfelden (foto) en Liestal. De vijfde, Niederglatt, ligt vlakbij Zürich. Kleinhüningen en Birsfelden zijn zowel spoor- als bargeterminals. Frenkendorf en Niederglatt zijn spoorterminals. Liestal is het grootste empty container depot van Zwitserland.

Kleinhüningen en Birsfelden zijn via de Rijn met een hoge frequentie verbonden met Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast rijden via Neuss in Duitsland spoorshuttles tussen Frenkendorf en Niederglatt enerzijds en de beide zeehavens anderzijds.