De faciliteiten van Caldic Chemie Europoort hebben, sinds de uitbreiding in 2010, een capaciteit van 174.000 kubieke meter voor de opslag van onder andere bio-ethanol. Ook worden er diverse chemische stoffen geproduceerd, waaronder formaldehyde.

Caldic heeft de strategie om te focussen op andere divisies, zoals Food en Health & Personal Care. De activiteiten in Europoort passen daar niet in, waardoor het bedrijf besloot de onderdelen van de hand te doen.

First State Investments

Nieuwe eigenaar wordt dus First State Investments, een Australische investeringsmaatschappij die beschikt over een vermogen van zo’n 8 miljard dollar (7,2 miljard euro) en zich richt op investeringen in infrastructuur.

De Australiërs kochten eerder dit jaar ook al de opslagterminals van Vopak in Amsterdam en Hamburg. Tevens ging een Vopak-terminal in de Spaanse haven Algeciras naar First State.

Lees ook: Vopak casht ruim half miljard op verkoop Amsterdam en Hamburg