Van Mechelen bracht de versmelting van Alfaport in Voka (de voormalige Kamer van Koophandel) tot stand en speelde een belangrijke rol in de verbetering van de samenwerking met de douane en in de discussies met de diverse loodsenvertegenwoordigers.

Zijn opvolger zal nog altijd een vette kluif hebben aan de loodsen, want de havenbedrijven pleiten voor de verzelfstandiging van deze ambtenaren. Ook het creëren van extra containercapaciteit in Antwerpen ligt op zijn bord.

Atlantic Container Line

Moyson werkt tegenwoordig als zelfstandig maritiem consulent. Hij startte zijn gevarieerde maritieme loopbaan in 1982 bij CMB. Vanaf 1989 werkte hij gedurende twintig jaar voor de Herfurth-groep, waar hij in 1990 de Atlantic Container Line (ACL) onder zijn hoede kreeg. Toen die in 2009 werd omgeturnd tot zelfstandig rederijkantoor werd Moyson managing director van ACL voor de Benelux en Frankrijk.