Het Rotterdamse bedrijf  heeft daarover een langlopende overeenkomst gesloten met Gulf Coast Growth Ventures (GCGV), een joint venture van ExxonMobil en Sabic op het gebied van chemie. Die gaat zelf een ethaankraker met een capaciteit van 1,8 miljoen ton per jaar bouwen. Vopak gaat de aan- en afvoer en de opslag ten behoeve van dat complex verzorgen.

De industriële terminal en de bijbehorende infrastructuur van Vopak moeten ‘tegen 2022′ beschikbaar zijn, aangezien het de bedoeling is om de kraker dan in gebruik te nemen. Het bedrijf doet geen mededelingen over de hoogte van de investeringen of de looptijd van de overeenkomst.

1,5 miljoen kubieke meter uitbreiding

Het wereldwijde netwerk van de Rotterdamse groep telt op dit moment 68 terminals met een totale capaciteit van 35,5 miljoen kubieke meter. Daarnaast zit er voor zo’n anderhalf miljoen kubieke meter aan uitbreidingen verspreid over een stuk of vijftien projecten in de pijplijn.