Dat is inclusief het volume van de eerder overgenomen terminal in Tallinn, die inmiddels is omgedoopt in HHLA TK Estonia. Hoeveel die heeft overgeslagen, meldt de containerstuwadoor niet. De omzet van de containerdivisie groeide met 6% tot 606 miljoen euro.

Intermodal

De divisie Intermodal zag het volume met bijna 8% groeien tot 1,2 miljoen teu. Daarvan ging 930.000 teu via het spoor, eveneens bijna 8% meer dan vorig jaar. De aan- en afvoer over de weg groeide met 9% tot 254.000 teu. Daarmee bleef het aandeel van het spoor in het totaal gelijk, 78,5%. De omzet van deze divisie groeide met 13,5% tot 368 miljoen euro.

HHLA heeft daarnaast een bescheiden vastgoedtak, die dertig miljoen omzette. De groepsomzet steeg met ruim 8% tot 1045 miljoen euro, het resultaat (ebit) met ruim 12% tot 175 miljoen. Het bedrijf is beursgenoteerd, maar de ‘free float’ is slechts 31,6%. De rest van de aandelen is in handen van de stad Hamburg.