Carbon black, ook wel zwartsel genoemd, is een vulstof voor autobanden die voor de zwarte kleur zorgt en de slijtvastheid verbetert. Verder wordt het onder meer gebruikt in coatings, pigmenten en inkt.

Volgens een gezamenlijke bekendmaking van het Havenbedrijf en het bedrijf zelf levert het verwerkingsproces ook pyrolyse-olie en -gas op. Topman Silvio Ghyoo ziet in Rotterdam veel mogelijkheden om die technologie in te zetten.

Financieringsstructuur

De twee gaan de technische en financiële details van het project de komende weken verder uitwerken en verwachten dat begin december definitief te kunnen bevestigen.

Ze zullen verder ‘met regionale en nationale partners over de financieringsstructuur van de op te zetten onderneming’ om de tafel gaan. Hoe groot de investering is en om welke locatie het gaat, is niet bekendgemaakt.