‘Op 18 november om 00.00 uur gaan alle activiteiten en werknemers over naar Maersk en om 00.01 uur staan 180 mensen op straat’, zegt bestuurder Aad Scholten van vakbond CNV Havens. Volgens hem heeft Maersk na de aankondiging steeds gezegd dat een reorganisatie deel zou uitmaken van een integratietraject. ‘Dat neemt dus 1 minuut in beslag’, constateert hij.

Voorzitter Breuer van de ondernemingsraad van Sea-Land zegt dat de gesprekken met Maersk ‘zeer teleurstellend’ zijn verlopen. ‘Het gras lijkt voor onze voeten te zijn weggemaaid. Tot nu toe gingen we er vanuit dat na de overname alles hetzelfde zou blijven. Nu blijkt dat na de overdracht opeens 180 mensen op straat staan.’

Nieuwe terminal

Volgens hem zou een deel van de overtollige Sea-Land-werknemers op de nieuwe terminal van Maersk aan de slag kunnen. Breuer wil niet vooruitlopen op de dag van maandag: ‘Maar als mensen ontevreden zijn, kan je acties verwachten’.