Kukenheim neemt ook de portefeuilles Schiphol en Economische Zaken over totdat D66 een geschikte opvolger voor Kock heeft gevonden in het Amsterdamse stadsbestuur. Dat heeft het college in een brief aan de gemeenteraad laten weten.

Getorpedeerd

Kock stapte op nadat zijn privatiseringsplannen voor het noodlijdende gemeentelijke afvalbedrijf AEB door een meerderheid in het stadsbestuur werden getorpedeerd. Dat dossier is overgegaan naar wethouder Sharon Dijksma (PvdA), dat het onderdeel Deelnemingen van Kock heeft overgenomen.

Kukenheim (1979) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was vanaf 2006 deelraadslid en D66-fractievoorzitter voor het Stadsdeel Zuid in de hoofdstad. Van 2010 tot 2014 was ze in dit stadsdeel lid van het dagelijks bestuur. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is Kukenheim wethouder Onderwijs, Jeugdzorg en Diversiteit.