Met name als het gaat om verduurzaming kan er veel bereikt worden door hechte, grensoverschrijdende samenwerking, zo zegt Samsom in onderstaande videoboodschap. Samenwerken is een van de onderwerpen waar tijdens het Havencongres North Sea Port over gesproken zal worden.

Het evenement staat in het teken van de Haven met Toekomst. Onder meer havenprofessor Theo Notteboom en Focco Vijselaar, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, zullen hun visie geven over dit onderwerp.

Verder gaan bedrijven als Volvo Cars Gent, Dow Chemicals, Yara Sluiskil, Kloosterboer en Fluxys concreet in op vraagstukken die leven in het Havengebied. Is North Sea Port klaar voor de toekomst?

Bekijk hier de video waarin Diederik Samsom vooruitblikt op het Havencongres: