De container van dinsdagavond was geladen met suiker. Daartussen vond de Douane zo’n 1650 kilo cocaïne. Deze container was bestemd voor het buitenland. In de tweede container, geladen met vaten bananenpulp, trof de Douane iets meer dan 1300 kilo cocaïne aan, plus een aantal lege tassen.

Deze container was bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Beide containers waren afkomstig uit Costa Rica.

Bedrijfspand

Het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde de politie naar een bedrijfspand in de Waalhaven. De politie heeft daar donderdagnacht een inval gedaan en zes verdachten aangehouden. Zij worden maandag 26 augustus voorgeleid.

Het Harc-team, een samenwerkingsverband van Douane, Fiod, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.