De Britse justitie had een containerschip dat op weg was naar Antwerpen in het vizier gekregen. Het schip meerde op 1 augustus aan in het Engelse Felixstowe. De container werd vervolgens van boord gehaald en de heroïne werd verwijderd. Daarna werd de container teruggeplaatst en na aankomst in Antwerpen per vrachtwagen onder politiebegeleiding naar Rotterdam vervoerd.

Tekst loopt door onder afbeelding.

Dat leidde maandag tot de arrestatie van twee mannen in een loods in Hoogvliet, die vermoedelijk de heroïne uit de container wilden halen. Het gaat om een Rotterdammer en een man van wie de woonplaats en de nationaliteit nog niet bekend zijn.

Over de verdere omstandigheden wil het Openbaar Ministerie in Rotterdam niets zeggen, omdat het onderzoek nog loopt. Gelijktijdig arresteerden de Britse autoriteiten een mogelijke handlanger, een man uit de plaats Bromsgrove.

Tekst loopt door onder afbeelding.

43 miljoen euro

Volgens de Britse National Crime Agency gaat het om bijna de grootste heroïnevangsten ooit in Groot-Brittannië. De partij had een straatwaarde van ruim 43 miljoen euro.