In een persbericht meldt de ‘Universalhaven’ dat de totale hoeveelheid goederen in de eerste drie maanden met 12% is gegroeid tot 2,6 miljoen ton. Daaronder was 34.640 teu als containerlading, 20% meer dan vorig jaar. Door het neerslagtekort, waarvan ook Duitsland last heeft, ligt het vervoer via de Elbe echter al sinds mei grotendeels stil. Vorig jaar was de situatie ook al penibel; toen kon er in juni nauwelijks worden gevaren.

Actie

Volgens Stefan Kunze, vertegenwoordiger van de Hamburgse haven in Dresden, zijn de vooruitzichten voor de binnenvaart in beginsel gunstig, maar moet er wel actie worden ondernomen. Hij noemt daarbij een betere coördinatie van de binnenvaart in de haven en tussen vervoerders onderling en investeringen in infrastructuur. Ook zouden verladers de sector in hun transportplanning een grotere rol moeten toebedelen.